INA pozdravila sedmu generaciju Growww pripravnika

Potpisivanjem ugovora o radu 1. rujna 2016. svoj jednogodišnji pripravnički staž u INA Grupi započela je sedma generacija mladih talenata zaposlenih u sklopu Growww programa.

Na ovogodišnji natječaj prijavilo se više od tisuću kandidata iz područja naftnog rudarstva i geologije, kemijskog inženjerstva, strojarstva, elektrotehnike, ekonomije i društvenih znanosti, a njih 40 postalo je dijelom Ininog tima.

INA je u sklopu Growww programa od 2010. godine zaposlila više od 500 diplomanata što ju čini vodećom kompanijom u Hrvatskoj u zapošljavanju visokoobrazovanog mladog kadra.

Za novopridošle pripravnike kompanija već tradicionalno 1. rujna organizira Dan orijentacije na kojem se pripravnici kroz cjelodnevni program upoznaju s aktivnostima kompanije i timovima u kojima će započeti svoju karijeru. Tom prilikom nove Growwwovce pozdravio je i Inin menadžment te njihovi mentori i kolege koji su im čestitali na uspjehu i podijelili s njima korisne savjete o razvoju karijere.

Baš kao i njihovi kolege iz prethodnih Growww generacija pripravnici će proći detaljnu poslovnu edukaciju te upoznati Inina postrojenja, dok će se njihov rad i učinkovitost nadgledati i ocjenjivati uz kontinuirano vodstvo mentora.

 
A što kažu Growww pripravnici ...

Filip Krunić, inženjer naftnog rudarstva, SD Istraživanje i proizvodnja nafte i plina:  „U Inu sam došao kao Growww pripravnik prije dvije godine, ravno s fakulteta. Danas radim nešto drugačiji posao nego kad sam stigao, bavim se poslovnom stranom projekata u istraživanju i proizvodnji nafte i plina. Isprva je ova promjena bila veliki izazov, a danas mi je nešto najprirodnije. I zato, novim Growww kolegama želim poručiti: Iskoristite sve prilike koje vam se ponude i ne bojte se izazova“!
....................................................................

„Postoje dani kada radije ostajem na poslu umjesto odlaska kući. Kada se jednom za nešto ulovite, teško je to samo pustiti, um radi svoje. Drugim riječima, ukoliko vas vaš posao istinski zanima i privlači, moći ćete u njemu uživati“.

Marko Gaćina,
SD Istraživanje i proizvodnja nafte i plina, Pripravnik, Growww 2013.
....................................................................
„Pripravničku godinu pamtim kao izrazito dinamičnu i zanimljivu. Prvi zadaci i odgovornosti, putovanja i edukacije, susretljivi kolege, nova znanja i neprocjenjiva iskustva koja je sa mnom uvijek rado dijelio moj mentor. Growww program odličan je način za započeti karijeru i dobro upoznati kompaniju“.
Marija Kosovec,
SD Rafinerije i marketing, Inženjer za razvoj tehnologije, Growww 2010.
....................................................................
 „INA mi je u dosadašnjoj uspješnoj karijeri omogućila brz napredak u obliku izgradnje znanja i uzdizanja u stručnosti, zvanjima i dužnostima uvažavajući moje potrebe, interese i sposobnosti te pružajući podršku u realizaciji vlastitih ciljeva. Svaka nova situacija na profesionalnom životnom putu i suočavanje s odgovornostima i rizicima otvara nove mogućnosti za učenje i osigurava pozitivnu vertikalnu promociju čime posao i karijeru čine izazovnim i zanimljivim“.
Josip Periša,
SD Trgovina na malo, Specijalist za razvoj projekata, Growww 2011.
....................................................................
 „Jedan od razloga zašto sam zaposlenje potražio u Ini u sklopu Growww programa 2010. je zasigurno je bio internacionalni karakter kompanije. Stara kineska poslovica kaže da i najdulja putovanja započinju prvim korakom. Vjerujem kako je moje započelo s Growww-om te se iskreno nadam da je to samo početak dinamičnog putovanja koje će učiniti našu kompaniju još uspješnijom“.
Zlatko Galešić,
SD Rafinerije i marketing, Rukovoditelj poslovne jedinice distributivno-operativni centar, Growww 2010.