YouTube

Briga o kvaliteti

U cilju održavanja vodeće pozicije u regiji, a slijedeći zahtjeve i očekivanja vlasnika, kupaca, dobavljača, zaposlenika, poslovnih partnera i ostalih dionika, opredijelili smo se za stalno poboljšavanje poslovnih procesa kako bismo kontinuirano unapređivali kvalitetu naših proizvoda i usluga.

Slijedeći svjetske trendove, od kontrole kvalitete, osiguranja do upravljanja kvalitetom, poslovni procesi u funkciji proizvodnje i zadovoljavanja zahtjeva kupaca su već sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća posjedovali certifikate ISO 9001, a danas stalno održavamo certifikat na razini kompanije.

INA stalno usklađuje kvalitetu goriva sukladno zahtjevima trošila i direktivama EU, a mjere zaštite zdravlja i sigurnosti na benzinskim postajama osiguravaju se redovnim čišćenjem i održavanjem površina za kretanje, redovnim održavanjem i provođenjem tehničkog nadzora ovlaštenih institucija, naputcima o korištenju uređaja i opreme na benzinskim postajama te upozorenjima o radnjama koje su na benzinskoj postaji zabranjene.

Za sve Inine komercijalne proizvode izrađuju se sigurnosno tehnički listovi koji sadrže osnovne informacije o proizvodu, podatke o rizicima, preporuke o zaštitnim mjerama, postupanje u kritičnim situacijama i ponašanje u prometu. Na ambalaži proizvoda su znakovi opasnosti. Skrb za kvalitetu i sigurnost proizvoda u Ini je naglašena u Politici kvalitete poslovanja.

SD Trgovine na malo provodi godišnju analizu zadovoljstva kupaca. Osnovni cilj analize je mjerenje pomaka u poslovanju dijelova Ine obuhvaćenih istraživanjem, povećanje zadovoljstva kupaca te povećanje konkurentnosti na tržištu. Na osnovi rezultata ankete u dijelovima Ine koji su u neposrednom kontaktu s vanjskim kupcima provode se programi daljnjeg povećanja zadovoljstva kupaca. 

Poslovati na sve razvijenijem tržištu zahtijeva i osmišljenu politiku oglašavanja. I u tom području INA se pridržava ne samo pravila što ih propisuju oglašivači, već i etike u promociji, kao i Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o zaštiti zdravlja te odgovarajućih internih dokumenata.