YouTube

Auto plin

Ukapljeni naftni plin mješavina je propana i butana. Namijenjen je za pogon automobila koji imaju ugrađene plinske uređaje. Autoplin se svrstava u energent koji najmanje zagađuje okoliš jer sagorijeva bez dima, čađe i neugodnih mirisa. Osim prednosti koje ima s gledišta zaštite okoliša i zdravlja, prednost korištenja autoplina temelji se i na drugim pogodnostima: visoki oktanski broj, lako isparavanje, lako stvaranje homogenih smjesa i ekonomičnost. Stoga autoplin postaje sve popularnije gorivo za pogon motornih vozila.

Popis Ininih benzinskih postaja koje u svom asortimanu nude autoplin možete naći na našoj tražilici benzinskih postaja    ako odaberete samo opciju autoplin. Autoplin također možete nabaviti i u Punionicama UNP-a. Molimo vas potražite ih također na našoj tražilici.

Spremnici za autoplin nisu opasni. Svaki je spremnik detaljno ispitan na visokim tlakovima i temperaturama te zaštićen s nekoliko sigurnosnih ventila. Crash testovi pokazali su da i u slučaju teškog sudara automobila, spremnik može samo ispasti iz automobila.
Važno je napomenuti da prilikom ugradnje autoplin uređaja treba OBVEZNO zatražiti ateste na sve uređaje ugrađene u automobil. Sa  serviserom treba dogovoriti redovan periodični pregled uređaja jer samo na taj način možete osigurati maksimalnu sigurnost i isplativost uložene investicije u autoplin.

Ugradnja auto plin uređaja
Prednosti autoplina