YouTube

spajalicaProjekt spajalica dio je šire inicijative „Prostor za vaše ideje“ pokrenute u rujnu 2014. godine, u sklopu Ininog društveno odgovornog rada, s ciljem da se odabrane nekretnine koje su u vlasništvu kompanije ustupe na korištenje udrugama i pojedincima koji će svojim radom nastaviti doprinositi kvaliteti života lokalne zajednice.

Prve dvije lokacije na kojima je projekt zaživio su Inina zgrada u Medulićevoj 34, u samom centru Zagreba, te prostor u Sesvetama.

Sa šest udruga: Ljubav na djelu, Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba Dodir, Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH…, Udrugom CRVENI NOSOVI klaunovidoktor, Udrugom Dar i Udrugom Krila) potpisan je trogodišnji ugovor te su se tijekom rujna uselile u svoje prostore Medulićevoj, dok će se lokacijom u Sesvetama koristiti Udruga Krila – terapijsko jahanje, udruga osoba sa cerebralnom i dječjom paralizom, na osnovu ugovora na deset godina.
 
U pripremnoj fazi projekta, u suradnji INA Kluba volontera i volontera iz redova udruga, organizirane su prve zajedničke radne akcije. U Medulićevoj su 29. rujna volonteri oslikavali zidove stubišta motivima koji se povezuju uz svaku pojedinu udrugu, dok su 1. listopada u Sesvetama volonteri čistili površine vanjskog jahališta i prostora oko gospodarskih zgrada.

 


Zašto spajalica?

Proces osmišljavanja imena i vizualnog identiteta projekta realiziran je pod kreativnim vodstvom Krešimira Katušića, slobodnog umjetnika.

Naziv spajalica odabran je kao simbol spajanja različitih udruga (različitih pojedinaca, različitih lica) na jednom mjestu koje prije svega postaje platforma za daljnje pomaganje vlastitim štićenicima/članovima, ali isto tako mjesto suradnje među udrugama, kao i suradnje s Inom na različitim projektima korisnima za širu zajednicu.

Partneri spajalice:
 

 
Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) dodijelila je  nagradu GrandPRix Ininom projektu „spajalica“ kao najboljem komunikacijskom projektu u kategoriji društveno odgovornog poslovanja za 2015. godinu.