YouTube

Vijeće operatvnih direktora

Ákos Székely, glavni financijski direktor 
Dr. Ákos Székely (42) je imenovan na funkciju u veljači 2016. godine. Dr. Székely radio je kao kontrolor ulaganja i zamjenik voditelja Strategije i kontrolinga u budimpeštanskom Vodovodu. Karijeru je nastavio 2003. u mađarskoj financijskoj industriji, u tvrtki Provident, kao menadžer u kontrolingu zadužen za budžete, izvještavanje i upravljanje rizicima. Godine 2007. pridružio se mađarskom E.ON-u gdje je obavljao nekoliko dužnosti u upravljanju holdingom, mrežom i kontrolingom internih zajedničkih usluga. Dr. Székely MOL Grupi se pridružio 2013. kao izvršni direktor za financije u članicama Grupe u Mađarskoj (TVK, Petrolszolg, Geoinform, Moltrans), Slovačkoj (SMAO, SlovnaftTrans) i Francuskoj (CEO-TVK France). Od svibnja 2015. bio je na poziciji izvršnog direktora za financije u mađarskom Molu, odgovoran za financije i IT. Diplomirao je 1999. godine na budimpeštanskom Sveučilištu ekonomskih znanosti, Fakultet upravljanja i poslovne administracije, s doktorskim radom na temu upravljanja rezultatima.  
 

Darko Markotić, operativni direktor, Trgovina na malo
Darko Markotić je imenovan na funkciju 1. studenog 2010. godine. Na tu funkciju dolazi s mjesta izvršnog direktora PF korporativnih servisa (od lipnja 2009. do studenog 2010), nakon što je godinu dana obnašao dužnost člana Uprave i direktora iste poslovne funkcije. 
U Inu dolazi 2000.  godine, a do danas je obnašao više različitih funkcija unutar kompanije. Zapošljava se u Pravnom sektoru; od lipnja 2002. radi kao poslovni tajnik u Uredu člana Uprave za koordinaciju privatizacije INA, d.d.; krajem 2003. postaje pomoćnikom tajnika Društva. Na funkciju tajnika Društva imenovan je 2005. godine. Nadzorni odbor INA, d.d. 18. lipnja 2008. godine izabrao ga je za člana Uprave, s koje pozicije biva imenovan na dužnost izvršnog direktora za Korporativne servise.
Diplomirao je 1998. na Pravnom fakultetu u Zagrebu.
 

Bengt Oldsberg, operativni direktor, Rafinerije i marketing

Gospodin Bengt Viktor Oldsberg ima više od 30 godina iskustva u rafinerijskoj industriji. U vrijeme dok je bio član tima Shell Grupe, od 1982. do 2005., vodio je projekte u Švedskoj, Nizozemskoj i Australiji te obnašao različite upravljačke funkcije. Njegovo profesionalno iskustvo uključuje i rukovodeće pozicije u Preem Petroleum AB i Nynas AB. Od 1. kolovoza 2013. g. Oldsberg obnašao je dužnost direktora Ininog Centra proizvodnje gdje je bio zadužen za jačanje procesa proizvodnje  i pozicije kompanije na međunarodnih rafinerijskim tržištima, upravljanje zaštitom zdravlja, sigurnosti i okoliša te kapitalne investicije u segmentu djelatnosti Rafinerije i Marketing. G. Oldsberg stekao je diplomu magistra znanosti kemijskog inženjerstva. Pohađao je edukacijske programe za izvršni menadžment za vrijeme rada u Shell  Grupi i IFL Sweden.
 
Tvrtko Perković, operativni direktor, Korporativni centar
Tvrtko Perković je imenovan na funkciju  od 1. rujna 2012.
Na tu funkciju dolazi s mjesta v.d. direktora Sektora upravljanja ljudskim resursima (od srpnja do rujna 2012.). Karijeru je započeo u INA, d.d. 1986. godine u SD Istraživanje i proizvodnja nafte i plina, Pogon Remont, kao pripravnik, zatim operativni inženjer, a od 1990. kao šef Sektora specijalnih servisa. Od 1995. do 1997. bio je pomoćnik direktora Sektora tehničkih servisa kad prelazi u CROSCO, d.o.o. na poziciju direktora Sektora za strategiju i razvoj. Tijekom 1999. i 2000. voditelj je projekta implementacije poslovnog informacijskog sustava SAP u INA, d.d. nakon čega je u  CROSCO d.o.o. imenovan na poziciju direktora Sektora strategije, ljudskih potencijala i IT. Od srpnja 2009. obnaša funkciju direktora Sektora podrške upravljanju i poslovanju upstreama u INA d.d., a na funkciju predsjednika Uprave STSI .d.o.o. imenovan je u rujnu 2010. na kojoj ostaje do srpnja 2012.

Diplomirao je na Rudarsko-geološko naftnom fakultetu, smjer naftno rudarstvo u Zagrebu 1985. godine, 1990 – 1993 pohađao je međunarodni studij poslovnog upravljanja MBA na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
 
Želimir Šikonja, operativni direktor, Istraživanje i proizvodnja nafte i plina
Želimir Šikonja je imenovan na funkciju u lipnju 2011. godine.
Diplomirao je 1983. na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.  Pohađao je veći broj seminara i prošao dodatnu edukaciju kroz Bussiness Leadership i Mini MBA programe.
Bogato radno iskustvo stekao je na različitim pozicijama uglavnom unutar Ininog Segmenta djelatnosti Istraživanje i proizvodnja nafte i plina. Na poziciju direktora Sektora istraživanja i proizvodnje nafte i plina za jugoistočnu Europu imenovan je u lipnju 2009. godine. Karijeru je započeo 1983. na pogonu Stružec kao inženjer proizvodnje, a kasnije je nastavio na pogonu Molve kao glavni tehnolog. Od 2000. godine obnaša dužnost glavnog inženjera Službe za koordinaciju Sektora proizvodnje nafte i plina. Od 1997. do 2000. direktor je Sektora za razradu INA-Naftaplina. Od 2005. do 2007. direktor je INAgip-a. Od 2007. zamjenik je direktora Investicijskog projekta modernizacije rafinerije Rijeka.

 

Tomislav Thür, operativni direktor, Korporativni poslovi
Tomislav Thür diplomirao je 1991. na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a magistrirao pravo 1998. na Harvard Law School. U INA-i je obnašao funkciju člana Uprave i direktora Korporativnih procesa, a izvršnim direktorom za korporativne poslove imenovan je 2012. godine. Prije dolaska u INA-u, bio je generalni tajnik Atlantic Grupe. Od 1992. do 2001. u sklopu Ministarstva vanjskih poslova radio je u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Bernu i Washingtonu te Misiji Republike Hrvatske pri UN-u u Ženevi. Bio je voditelj Ureda Nacionalnog koordinatora za Pakt o stabilnosti. Specijalistička znanja u menadžmentu stjecao je u London Business School, Harvard Business School i INSEAD-u. Član je Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca.